keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Marko Kitti - Oliivityttö

Sisältää juonipaljastuksia!


                        Kirjallisuusdiplomin kirjalistalta nappasin luettavakseni kirjan Oliivityttö. En odottanut kirjalta paljoakaan, sillä listalla ollut lauseen mittainen esittely ei ollut herättänyt mielenkiintoani, eikä positiivisia ajatuksiakaan. Kirjan kansikuva liittyi kirjan tarinaan, mutta mielestäni kuva ei ollut hyvä.
 
                        Kirja kertoo ysiluokkaa käyvästä Joona Rajaharjasta, joka on jäänyt lomaleskeksi tyttöystävänsä lähdettyä vajaa kahdeksi viikoksi perheineen ulkomaille. Joona potee ikävää, mutta siten kotikulmilla alkaa tapahtua. Seudulle ilmestyy tuntematon tyttö, jolla on kirjan nimen mukaisesti oliivinvihreät silmät. Mutta miksi tyttö vaikuttaa tuntevan Joonan?
                        En vieläkään ole tajunnut kirjan ideaa, vaikka luinkin kyseisen teoksen jo pari päivää sitten. Juoni tuntui etenevän tasapaksusti ja hitaasti. Tarina käsitteli Joonan elämän muuttumista lähinnä ajatuksen tasolla, vaikka asia tulikin esille vasta tekstin loppupuolella. Juoni ei ollut mielestäni omaperäinen. Oli ennalta-arvattavaa, että Joona alkaisi tuntea vetoa oliivisilmäistä tyttöä kohtaan. Oli myös odotettavaa, että Joonan suhteet mm. parhaaseen ystävään kärsisivät.
 
                        En pitänyt kirjasta yhtään. Kokonaisuudessaan teksti oli tylsä ja uuvuttava lukea. Onneksi kirja ei ollut pitkä (sisältää 132 sivua)! Kirjan siis on kirjoittanut Marko Kitti, ja teos on julkaistu vuonna 2012.

                      Tähdet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti