lauantai 5. joulukuuta 2015

Rick Riordan - Percy Jackson & The Olympians: Hirviöidenmeri

Sisältää juonipaljastuksia!Vauhdikas antiikin tarustoa hyödyntävä sarja jatkuu! Kirjan alussa Percy Jackson joutuu jälleen ongelmiin senhetkisessä koulussaan. Kun Percyn kimppuun hyökätään, hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin puolustautua ja siinä sivussa auttaa normaaleja ihmisiä. Koululla kuitenkin räjähtää ja Percyn ei auta muu kuin lähteä ystävänsä Tysonin, orvon katujen kasvatin kanssa karkuun. Tässä välissä Annabeth on jo ilmestynyt paikalle, ja yhdessä kolmikko suuntaa kiireen vilkkaa puoliveristen leirille, ja päätyvät keskelle taistelua. Ei voi sanoa, etteikö Percyn elämässä olisi toimintaa.

                      Luin kirjan yhdeltä istumalta, eikä kirja ollutkaan kuin hieman alle 300-sivuinen. Olen aiemmin nähnyt kirjan pohjalta tehdyn elokuvan, vaikka pyrinkin välttämään leffan katsomista ennen kuin olen lukenut itse kirjan. Kirja ja elokuva noudattivat melko pitkälti samaa kaavaa. Voisinpa kenties katsoa molemmat Percy Jackson - elokuvat uudelleen. Rick Riordan yhdistelee kirjoissaan viihdyttävällä tavalla antiikin mytologiaa, raikasta huumoria ja toimintaa, jota sarjassa todellakin on paljon. Tietyiltä kliseisiltä elementeiltä ei voi välttyä, mutta ne eivät vaikuttaneet omaan lukukokemukseeni.

                      Sarjan toisessa osassa Khronos liikehtii Tartaroksessa, Grover on kadonnut, ja Thaleian puu, puoliveristen leiriä suojeleva petäjä on myrkytetty. Kauan kadoksissa ollut kultainen talja on ainut tapa pelastaa puu, ja kuinka ollakaan - Percy tietää koordinaatit, jotka johtavat lähelle. Leiri järjestää etsintäretken, jonka johtajaksi kaiken järjen vastaiseksi määrätään Clarisse, leiriläinen, jonka kanssa on hankala tulla toimeen. Percy ja Annabeth eivät kuitenkaan luovu etsinnästä niin helpolla, sillä Groverin ja Percyn välinen empatialinkki kertoo satyyrin olevan pahassa pulassa. Kaiken lisäksi Groverin olinpaikka on lähellä taljaa, eikä puoliverisillämme ole aikomustakaan jättää Groveria oman onnensa nojaan, satyyrinhimoisen kykloopin morsiameksi - saati sitten päivälliseksi. Yhdessä Tysonin kanssa Percy ja Annabeth lähtevät matkaan ja suuntaavat kohti Hirviöidenmerta.

                      Jos joku kehtaa väittää, että Percy Jackson - sarja on kirjoitettu lapsia varten, lyön kyseistä henkilöä hyvätahtoisesti naamaan oikaistakseni tämän väärän käsityksen. Aamen.Sarja on suunnattu nuorille, ja ihan hyvin sitä voivat lukea vanhemmatkin ihmiset. Toki itsekin huomasin kerrontatavan olevan omaan makuuni hivenen liian helppoa, se ei lukuintoani vähentänyt. Hirviöidenmeri (The Sea of Monsters) on julkaistu vuonna 2006.

                     Tähdet:


Samalta kirjailijalta: Punainen Pyramidi (Kanen aikakirjat 1)
                                 Salamavaras (Percy Jackson & The Olympians 1) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti