maanantai 7. syyskuuta 2015

C. J. Daugherty: Night Shcool - Yön perintö

Sisältää juonipaljastuksia!


Tajusin vasta äsken, etten ole muistanut lainkaan julkaista mielipidettäni tästä kirjasta, vaikka sellaisen kirjoitinkin heti kirjan luettuani. Nyt sitten löysin tämän tekstin koneeni syövereistä ja sen päätin tähän liittää sellaisenaan. Kuvaa minulla ei kirjan kannesta valitettavasti ole.

                      Kun tajusin C. J. Daughertyn kirjoittaman Night School - sarjan toisen osan ilmestyneen, ryntäsi heti kirjastoon lainaamaan sen. Olin innostunut saadessani vihdoin ja viimein jatkaa sarjan lukemista. Olin odottanut toista osaa jo riittävän kauan. Tietysti minulla oli odotuksia ja epäilyksiä kirjan suhteen. Odotin kirjalta paljon, sillä jo ensimmäinen osa oli huikea. En halunnut toisen osan jäävän sen varjoon. Epäilyksiini lukeutui mm. se, miten Allien ja Carterin suhde kestää. Yleensä kirjasarjojen alussa muodostuneet seurustelusuhteet omien lukukokemuksieni mukaan harvemmin kestävät.

                      Kyseinen kirja, vuonna 2013 ensimmäisen kerran ilmestynyt Night School 2 - Yön perintö, ei pettänyt odotuksiani. Allie hyväksytään yökouluun, ja saa harjoitteluparikseen ihmelapsi Zoen, joka ei ole hyvä sosiaalisella tasolla. Allien ja hänen ystäviensä suhteet kärsivät, sillä hän joutuu pitämään salassa monia asioita, joista yksi koskee hänen mystistä isoäitiään, josta hän on saanut kuulla vasta äskettäin totuuden. Vastavuoroisesti myös Carterin ja Allien suhde kärsii. Carter on liian suojelu- ja omistushaluinen ja Allie ei pidä siitä. Lisäksi Allie ei luota Carteriin niin paljon kuin aiemmin. Tätä seuraa monimutkainen kuvio, joka kiertelee ja kaartelee ja joka lopulta päätyy kaksikon eroon.

                      Allien ja Sylvainin suhde sen sijaan lämpenee. Kesätanssiaisten tapahtumista huolimatta Allie on päättänyt antaa ranskalaispojalle anteeksi, sillä vaalea poika on yrittänyt hyvittää tekoaan. Hän esimerkiksi pelasti Allien hengen tulipalossa ensimmäisessä osassa. Lisäksi hän melkein kuoli tässä toisessa osassa Allieta suojellessaan. Molemminpuolinen kiinnostus herää pikkuhiljaa - Sylvainin puolelta kiinnostus ei ikinä loppunutkaan. Kuvioihin ilmestyy myös Nicole, täydellinen ranskalainen tyttö, joka on oudon läheisissä väleissä Sylvainin kanssa.

                      Ihmissuhdedraaman lisäksi tarjolla oli myös perhedraamaa: Nathanielin, häikäilemättömän ja vallanjanoisen miehen kannattajiin liittynyt Christopher, Allien isoveli, ottaa sisareensa yhteyttä ja pyytää tapaamista. Allie on nähnyt veljensä viimeksi tulipalossa, jossa suuri osa Cimmerian tiloista vaurioitui. Paljastuksia ilmeni myös Isabellen, Cimmerian rehtorin ja Nathanielin taholta. Paljastus oli minulle kuin pommi.

                      Kirjan juoni piti minut tiukassa otteessaan, ja noin 400 sivusta huolimatta luin sen läpi alle kahdessa tunnissa. Kuten ensimmäisessäkin osassa, kerronta oli selkeää ja helppoa myös vähemmän lukeville ihmisille. Tosin huomautettavaa tulee siitä, että tekstissä oli liikaa kirjoitusvirheitä, ainakin omaan makuuni. Kuitenkin lukukokemus oli viihdyttävä ja upea. Kirja kertoo elävästi siitä, miten Allie selviää koettelemuksista elämässään sekoamatta täysin. Tyttö myös oppi kuuntelemaan vaistoaan, vaikka kyseinen asia johtikin hänet ongelmiin. Olen iloinen voidessani sanoa, että taas kerran Daugherty onnistui tarinansa kanssa. Kirja herätti minussa niin iloa, turhautumista, tiedonjanoa kuin suruakin. Pinkkihiuksisen keijukaisen kuolema oli surullinen lisäys, ja vaikkei henkilö ollutkaan noussut suosikikseni, itkin silti. Kaikkien tunteiden taustalla kuitenkin kiehui jännitys ja uteliaisuus siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

                      En suosittele Yön perinnön lukemista, jos sarjan ensimmäinen osa ei ole jo tullut luetuksi. Kirjassa oli sen verran viittauksia ensimmäiseen osaan, ja juoni yhtenäinen sen kanssa, joten jos toisen osan lukisi kylmiltään, lukija tulisi olemaan aika lailla hukassa. Tämäkin kirja oli kokonaisuudessaan upea teos. Kiitos tästä, C. J. Daugherty.

                      Tähdet:


Samalta kirjailijalta:  Yön valitut (sarjan 1. osa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti