keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Taustaa

Kirjat ovat aina kuuluneet elämääni. Olen kasvanut kirjojen parissa: Isoäitini työskenteli elinaikanaan wsoy:n kustantamossa, ja piti huolen, ettei lukeminen minulta loppunut. Kotonani on älyttömästi erilaisia kirjoja, jotka ovat tyylilajeiltaan aika lailla laidasta laitaan. Lisäksi olen aina lukenut paljon, niin lapsena kuin nyt nuorenakin - vaikka joidenkin mielestä saatan edelleen lapsi ollakin.

Nyt äidinkielen ja kirjallisuuden lukudiplomia tehdessä (jälleen kerran) olen ajatellut perustavani kirjablogin. Asia sai minut innostumaan, mutta sitten intoni hiipui. Mitä jos uusi blogini hukkuu internetin ihmeelliseen maailmaan, aivan kuten edellisellekin kävi? Loppujen lopuksi päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Tekisin blogini lähinnä itseäni varten, ei kävijä- tai lukijamäärällä olisi merkitystä. Lopputuloksen näkeekin jo tästä. Toivon, että tällä kertaa jaksan kirjoittaa suht säännöllisin väliajoin, mutta voi olla että epäonnistun. No, yrittänyttä ei laiteta! :D

Tarinoiden sepittely on kuulunut myöskin pitkään harrastuksiini, tosin nykyään paperille/koneelle ilmestyy enemmän tarinaluonnoksia ja juoni-ideoita kuin valmiita tarinoita. Olen oikeastaan kärsimätön kirjoittaja: tahtoisin tekstin olevan heti sellainen, ettei minun pitäisi sitä muokata. Suoraan sanottuna tällainen on kohdallani mahdotonta. Aina löytyy jotakin pientä hiottavaa, ellei sitten isompaakin.

Haaveisiini lukeutuu mm. kirjan kirjoittaminen. Ei kirjan tarvitsisi saavuttaa suurta lukijakuntaa, riittäisi, että se painettaisiin. Arvelen tosin tämän haaveen jäävän toteuttamattomaksi oman kärsivällisyydenpuutteeni takia. Mutta entä jos sittenkin...

Minkä tyylisiä kirjoja luen? Kaikenlaisia, mutta lähinnä fantasiaa, scifiä tai jännitystä. Minulla on ollut myös kausi, jolloin luin älyttömästi hevosaiheisia kirjoja (mm. Nummelan Ponitalli - sarjaa). Mangakausikin on ollut: enää en oikein mangaa lue, mutta joskus saatan jonkin kiinnostavan sarjan lukaista. Kirjan tyylilajilla ei mielestäni ole loppupeleissä paljonkaan merkitystä. Eniten minulle itselleni merkitsee se, millaisia ajatuksia ja tunteita kirja herättää, ja kuinka voimakkaita tuntemuksia ne ovat.

Käyn siis tällä hetkellä yhdeksättä peruskouluvuottani (kirjoitusvirheitä saattaa tulla silti) ja tulevaisuudessa tulen näillä näkymin hakemaan Ressun lukioon. Rakastan oppimista, mutten siltikään aina löydä motivaatiota opiskeluun. Vaihtoon lähtö on myöskin suunnitteilla, saa nähdä pääsenkö lähtemään vaiko en.

Kirjaehdotukset ovat aina tervetulleita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti