keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Sophie Jordan - LiekkiSisältää juonipaljastuksia!


Kaksi viikkoa sitten lauantaina tein kirjalistaa kirjoista, jotka aion lukea. Alkuperäiseen listaan päätyi 106 kirjaa, mutta onneksi sain karsittua määrän 59:ään. Listalla silmääni pisti pari kirjaa, joista kiinnostuin enemmän kuin muista. Yksi näistä kyseisistä kirjoista oli Liekki, samannimisen fantasiatrilogian avausosa. Kirjan on kirjoittanut Sophie Jordan, joka on kirjoittanut myös salanimellä Sharie Kohler. Liekki on painettu ensimmäisen kerran vuonna 2010 nimellä Firelight.
 
                      Piilossa vihamielisiltä ja epätoivotuilta katseilta on kaupunki, jota asuttavat lohikäärmeistä polveutuvat drakit, laji, joka on häviämässä piilottelun ja metsästäjien vuoksi. Lisäksi kaikki drakilapset eivät kykene muuttumaan ikinä drakeiksi, vaan he ovat ikään kuin "syntyneet kuolleina".  Jacinda, kirjan päähenkilö, on oman laumansakin keskellä harvinainen erityistaitonsa takia. Tämän vuoksi hänet ollaan pakkonaittamassa drakilauman johtajan pojalle Cassianille.
                      Kirjan alussa Jacinda ja hänen paras ystävänsä vesidraki Azure hiipparoivat aamutuimaan pois drakien leiristä. Lauman säännöt kieltävät päivisin lentämisen, sillä silloin heidän huomaamisensa on helpompaa kuin yöllä. Jacinda on kuitenkin kapinallinen, eikä pidä yöllä lentämisestä. Silloin värit ovat unohdettuja ja muuttuneet tummasävyiseksi massaksi. Ja kuinka arvata saattaa, tästä rikkeestä seuraa ongelmia metsästäjien ilmestyessä. Mutta tämän tapahtuman vuoksi Jacinda tapaa Willin.

                      Ahmaisin kirjan yhdeltä istumalta ja jäin heti janoamaan lisää. Vaikka kirja olikin kliseinen ja juonikuvio tuttu, omaperäisyyttä siihen toivat drakit. En usko, että missään muussa kirjassa/sarjassa olisi mainintaa drakeista. Lajin lisäksi Sophie on lisännyt erilaisuutta ja erityistaitoja kirjansa maailmaan. Juonta kykeni seuraamaan erittäin vaivattomasti sen yksinkertaisuuden ja tekstin helppolukuisuuden takia. Kirja on selkeästi suunnattu nuorille, jotka eivät kaipaa vakavaa tarinaa. Kirja oli mukava sekoitus teiniromantiikkaa, fantasiaa ja lukioelämää. Itse nautin lukukokemuksestani.

                      Tähdet: de


Samalta kirjailijalta: Vanish (Firelight 2)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti