sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rick Riordan - Punainen pyramidi (Kanen aikakirjat I)Sisältää juonipaljastuksia!


Punainen pyramidi on erilailla kirjoitettu kirja. Tarina on kerrottu kahden nuoren, sisarusten Carterin ja Sadien näkökulmasta. Tarina on mukamas kirjoitettu puhtaaksi ääninauhoitukselta (ei tietenkään oikeasti). Tainan edetessä molemmat sisaruksista keskeyttelevät toisiaan, ja sen näkee tekstistä. "Ääninauhoituksessa" oli myös epäselviä kohtia.


                      Tarinan päähenkilöt ovat siis 14-vuotias Carter ja 12-vuotias Sadie. Lasten äiti on kuollut. Sadie asuu heidän isovanhempiensa luona Lontoossa, joen vasemmalla puolella. Carter taas matkaa ympäri maailmaa arkeologi-isänsä kanssa jäämättä mihinkään pitkäksi aikaa kerrallaan. Carter ja hänen isänsä tapaavat Sadien vain kaksi kertaa vuodessa.

                      Kirjan alussa perhe on jälleen yhdessä, British Museumissa. Sieltä alkaa outo tapahtumaketju, joka kiskoo sisarukset pois tutusta ja turvallisesta ympäristöstä. Tapahtumasarja pakottaa Carterin ja Sadien katsomaan maailmaa kokonaan uusin silmin: maailma ei ole sellainen kuin he sen tuntevat, vaan täynnä alati uhkaavia vaaroja. Hämäräperäinen Amos-niminen mies astuu esiin varjoista, ja paljastuu sisarusten sukulaiseksi. Lapset matkaavat toiselle puolelle maailmaa pakoon Lontoon vaaroja, Amoksen taloon. Kuitenkaan he eivät sielläkään ole turvassa.

                      Luin tämän noin 500-sivuisen kirjan yhdeltä istumalta. Tarinan ideasta alkaa jo mennä maku, kun jumalia nyt vilisee vähän siellä sun täällä, eikä mytologialta voi oikein välttyä. Kirja toi mieleeni varsinkin Michael Scottin Kirjanvartija-teoksen (josta en jaksanut kirjoittaa mielipidettäni/esittelyä. Kirjalle on myös jo ilmestynyt muita osia, joista Kirjanvartijaa seuraava on nimeltään Maagikko).  Lukukokemus oli kohtalaisen hyvä, vaikkakaan en välillä jaksanut kunnolla paneutua tekstiin. Kirjoitusvirheitä omiin silmiini ei osunut.

                      Rick Riordanin Punainen pyramidi on julkaistu vuonna 2010 nimellä The Red Pyramid. Punainen pyramidi avaa nuorille suunnatun Kanen aikakirjat-nimisen kirjasarjan. Veikkaan, että itse olisin kirjasta pitänyt enemmän pari vuotta takaperin, nyt kirja tuntui liian naiivilta. Suosittelen kirjaa niille, jotka ovatkin ala-asteen loppupuolella tai yläasteen alkupuolella. On plussaa, jos mytologia kiinnostaa.

                      Tähdet:


Samalta kirjailijalta: Salamavaras (Percy Jackson & The Olympians 1)
                                 Hirviöidenmeri (Percy Jackson & The Olympians 2)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti